SWU

Southwest United on 13 alueen seuran yhteyistyöhanke.

SWU:n veturina toimii TPS.

SWU:n omat kotisivut löytyvät www.swu.fi.

Southwest United (SWU)

Southwest United (SWU) on lounaissuomalaisten jalkapalloseurojen yhteistyöhanke, jonka rahoituksesta ja koordinoinnista vastaa TPS. Toiminnan keskeisenä tavoitteena on kehittää seurojen nuorisotyötä ja vahvistaa jokaisen seuran toimintaedellytyksiä omalla paikkakunnallaan. SWU-toimintoja koordinoi Pasi Läpinen, puh. 044-3344640, e-mail: pasi.lapinen@tps.fi.

SWU-yhteistyöhön ovat sitoutuneet Turun Palloseura (TPS), Kaarinan Pojat (KaaPo), Maskun Palloseura (MaPS), Pargas IF (PIF), Liedon Pallo (LiePa), Piikkiön Palloseura (PiPS), Paimion Haka (PaiHa), Sporting Club Raisio (SCR), Kimito Sportförening (KSF), Mynämäen Pallo (MynPa), Salon Palloilijat (SalPa), FC Ruskon Pallo, AC Sauvo, Raisio Futis (RaiFu), FC Halikko, Peimari United ja ÅIFK.

Toiminnan päämääränä on kehittää seurojen pelaaja-, valmentaja- ja johtajakoulutusta ja tarjota seurojen lahjakkaille pelaajille parhaat mahdolliset olosuhteet kehittymiselle kohti kansallisia ja kansainvälisiä kenttiä. Yhteistyöllä pyritään vahvistamaan myös seurojen asemaa omilla paikkakunnilla kehittämällä seurojen myyntiä ja markkinointia turvaten samalla seurojen elinvoimaisuutta.

SWU-toiminnan perimmäisenä ideana on laajentaa yhteistyöpohjaa ja luoda TPS:sta koko lounaisen Suomen oma seura. Yhteistyöseurojen välille on laadittu oma kasvattajasopimus.